fbpx

Търговско-Промишлена Камара-Пловдив е партньор и Лидер на работен пакет: Инициатива за законодателна реформа по проект FEA-VEE (Fashion Earth Alliance – Vocational Excellence and Enterprise united for training, policy reform and sustainability in the fashion, textiles and apparel industries)

Проектът има за цел да отговори на нарастващата необходимост от повишаване на  квалифицията на персонала в сектор Текстил и Мода, в условията на преход към зелена и устойчива индустрия, като си посатвя следните задачи:

  1. Да насърчи привличането на повече млади хора в сектор Текстил и Мода и по този начин да допринесе за създаването на работна сила, която е квалифицирана и конкуренстоспособна, спрямо изискванията на 21 век, чрез допълващо обучение на работното място и възможности за стажуване/чиракуване в реални бизнеси от индустрията.
  2. Да допринесе за развитието на по-екологични, кръгови и устойчиви икономически модели, както и насърчаването на по-етични бизнес взаимоотношения.

Собствениците на МСП и техните служители в сектора трябва да развият повече компетенции в областта на „устойчивата мода“, за да стимулират зелената трансформация на сектора, като тези компетенции да бъдат придобити още по време на професионалното и университетското обучение.

Консорциумът, изпълняващ проекта, съчетава комбинация от партньори, като позволява взаимодействие и обмен между организации за професионално образование и обучение от различни нива и представители на индустрията. Сътрудничеството между тези различни участници се основава на два основни принципа:

В тази насока проектът има за цел създаването на мрежа от Регионални центрове за професионални умения /постижения/ (CoVE), съставена от:

– Организации за  професионално образование и обучение;

– Представители на индустрията (камари, асоциации, компании, организации за подпомагане на бизнеса и др.);

Регионалните центрове за професионални умения ще си сътрудничат както на регионално, така и на международно ниво

Услуги и резултати, които ще бъдат разработени и тествани в рамките на проекта: 

  1. Онлайн платформа за транснационално сътрудничество.

Ще бъде създадена онлайн платформа за транснационално сътрудничество, която има за цел да бъде работна среда и имформационен хъб за заинтересовани страни от модната индустрия.

  1. Преподаване и обучение.

Консорциумът ще разработи програми за обучение и методология за оценка за всяка целева група след уточняване на оценяване на реалните нужди на бизнеса и целевите потребители.

  1. Сътрудничество с индустрията.

За да са релевнатин проектните дейности на бизнес средата и нуждте на предприятията в модния сектор, ще бъде осъщественя пряка връзка с представители на различни предприятия от сектора, чрез проучвания, интервюта, организиране на стажове и възможности за иниициране на законодателни промени.

  1. Подпомагане реформата на политиката.

По време на проекта ще бъдат изготвени редица от доклади, които ще бъдат насочени към иниициране на законодателни промени,  в различни области имащи пряко отношение към целите на проекта: особености на пазара на труда, екологични изисквания и възможности за „зелен“ бизнес/предприемачество.

Проектът е с продължителност 48 месеца, като стартира на 01.06.2022 г. и се планира да приключи на 31.05.2026г.

Проектът е съфинансиран от програма Erasmus+ Programme (ERASMUS)

Официалният сайт на проекта е:  https://fea-vee.eu/about/

За контакт и повече инфомация:

Координатор: Елена Бояджиева, Търговско-Промишлена Камара – Пловдив

Tel.: 032 908 998; Е-mail: een@pcci.bg  http://www.pcci.bg

 

Екипът на Камарата взе участие във втората партньорска среща по проект FEA-VEE в Испания

Екипът на Камарата взе участие във втората партньорска среща по проект FEA-VEE в Испания

Екипът на Търговско-Промишлена Камара - Пловдив се включи в двудневната партньорска среща по проект FEA-VEE в град Тераса, област Каталуня /Испания/, която се проведе в периода 25 - 26 януари 2023 г. Домакин на срещата бе Политехническият Университет в град Тераса....

Участвайте в допитване по проект FEA-VEE в областта на модата и текстила

Участвайте в допитване по проект FEA-VEE в областта на модата и текстила

Търговско-Промишлена Камара-Пловдив /PCCI/ е партньор и лидер на работен пакет: Инициатива за законодателна реформа по проект FEA-VEE: Fashion Earth Alliance – Vocational Excellence and Enterprise united for training, policy reform and sustainability in the fashion,...

Камарата взе участие в работна среща по нов проект FEA-VEA в Хераклион, Крит на 20-21.09.2022

Камарата взе участие в работна среща по нов проект FEA-VEA в Хераклион, Крит на 20-21.09.2022

Търговско-Промишлена Камара-Пловдив взе участие в прърва работна среща по проект FEA-VEE в гр. Хераклион, о. Крит, Гърция на 20-21 септември. По време на срещата, Диляна Герджикова и Елена Бояджиева направиха презентация на работен пакет: Инициатива за законодателна...

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games