fbpx

Проектът From grape to Trade: Building synergies between Bulgarian and Azerbaijani wine exporters е одобрен и финансиран от инициативата 𝐄𝐔𝟒𝐁𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬: 𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐬 (𝐄𝐔𝟒𝐁𝐂𝐂) на Европейския съюз, управлявана от EUROCHAMBRES, която включва страните от т.нар. Eastern Partnership – Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Проектното партньорство цели да свърже Български и Азербайджански производители, износители и търговци на вино, както и съответни секторни организации от двете държави. Нашият партньор от Азербайджан е German-Azerbaijani Chamber of Commerce – Baku.

Дейностите предвиждат взаимни работни посещения в двете страни на групи от по 10 бенефициента, включващи винопроизводители и организации, подкрепящи винопроизводителите и износителите, както и онлайн тематични семинари, които ще подготвим съвместно с експерти от бранша.

Предвиждаме посещение на Азербайджанските винари и излагане на техни продукти на изложението Винария Пловдив в периода 9-13 март 2022, организация на винени турове, срещи и уъркшопове с местни производители и структури подпомагащи винената и туристическа индустрия.

Българска делегация с подобен състав и програма се предвижда да посети Азербайджан в средата на м.март 2022 г.

Вярваме, че проектът ще донесе реални ползи на компаниите от Българските винарски и туристически сектор, и ще намерим нови партньорства и неизползван потенциал.

Ще работим за това нашите Български вина да стигнат до сравнително непознатия пазар на Азербайджан – държава с традиции в това отношение.

Както и техните интересни вина да намерят свои ценители у нас.


Този проект е инициатива на Европейския съюз.

Съдържанието на тази страница представлява само възгледите на автора и е негова/нейната отговорност; не може да се счита, че отразява възгледите на който и да е орган на Европейския съюз. Европейската комисия не поема никаква отговорност за употреба на информацията, която съдържа.Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games