fbpx

Търговско‐Промишлена Камара – Пловдив изпълнява и управлява проект: Create.Industry! – Bridging Culture and Creativity of Bulgaria and Azerbaijan, финансиран от инициативатa EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC) на Европейския съюз, управлявана от EUROCHAMBRES.

 

Проектното партньорство цели да свърже Български и Азербайджански представители от сектора на Творческите индустрии, за да обменят опит и да положат основите на съвместни инициативи и бъдещо партньорство в областта на занаятите, дизайна и модата, визуалните и сценичните изкуства.

ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА ПРЕДВИЖДАТ:

  • Бизнес мисия на 10 азерски занаятчии, артисти, МСП до Пловдив и Габрово, България на 20‐24 юли 2022, която ще включва двустранни срещи и възможност за обмен на опит на български и азерски колеги със сходни интереси и бизнес начинания. Програмата на мисията ще включва:

Участниците от Азербайджан са разнообразни микро‐фирми и артисти, развиващи дейност в различни направления – ръчно изработени традиционни сувенири, ръчно изработени килими, чорапи с традиционни мотиви и дизайн, бутик с модерни дрехи и аксесоари с традиционни мотиви, арт мениджмънт, бутикови картички и подаръци, адаптивно облекло за хора с увреждания и др.

  • Бизнес мисия на 10 български занаятчии, артисти, МСП до Баку, Азербайджан на 4‐8 август 2022, която ще включва двустранни срещи с подобни на тях бизнеси и посещения на изложения, където да могат да представят себе си и продуктите/занаята си. В програмата е включен и 1‐ви Азербайджански селски – културен фестивал, който ще бъде организиран в Баку, както и посещение на други културно‐ исторически забележителности на Азербайджан.

 

  • Дигитални обучителни сесии за участващите компании на тема: Нов дигитален подход при развитие на сектора на Творческите индустрии /на англ. език/, които ще се проведат на 1‐2 март 2022 г.

ВАЖНО: Работният език на посещенията и срещите е Английски език. Участниците от Азербайджан владеят Английски и Руски език!

Търговско‐Промишлена Камара‐Пловдив работи за развитието на Творческите индустрии у нас и доброто партньорство с Азербайджан – една интересна страна с много възможности и потенциал!

За контакт: Диляна Герджикова, een@pcci.bg, 0899221061,

Търговско‐Промишлена Камара – Пловдив


Този проект е инициатива на Европейския съюз.

Съдържанието на тази страница представлява само възгледите на автора и е негова/нейната отговорност; не може да се счита, че отразява възгледите на който и да е орган на Европейския съюз. Европейската комисия не поема никаква отговорност за употреба на информацията, която съдържа.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games