fbpx

На 8-9 май 2024г.  г-н Ангел Хронев, Председател на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, придружи български фирми от сектор земеделие, недвижими имоти и ВЕИ на бизнес мисия до гръцките градове с посещение на място на плантация от набиращата популярност култура облепиха. През последните месеци екипът на Камарата работи активно с представители на бизнеса от двете страни за осъществяване на съвместни инвестиционни проекти и навлизането на земеделската култура облепиха в България.

Облепихата набира все по-голяма популярност и пазарно търсене, поради изключителните свойства на своите плодове. Тя е широко използвана от хилядолетия в традиционната китайска медицина. Плодовете и са богати на омега-3, 6, 9 мастни киселини, както и на много рядко срещаната омега-7; съдържа също така витамини А, В1, В2, В6, С, Е, К и Р.

Визитата имаше за цел на българската група да бъдат представени разработени плантации от облепиха в Гърция, както и условията за отглеждане на тази малко позната в България култура.

Българската група беше посрещната и в офиса на Enterprise Europe Network в Солун / Федерация на индустриите в Гърция, където експерти представиха на участниците възможности за финансиране и инвестиционните условия в Гърция.

 

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games