fbpx

На 21 март 20243 год. се състоя среща между Търговско-Промишлената Камара на град Черкезкьой от Република Турция и Пловдивската Търговско-Промишлена Камара.

Гостите от Турция бяха водени от Президента на Камарата г-н Ахмед Четин и двамата вице президенти Мустафа Огюн Азил и Синан Сифил. В делегацията взеха участие собственици на значими фирми от  икономическия регион на Черкезкьой  и експерти от Камарата.

Срещата беше старателно подготвена от специалистите на двете организации, като домакин беше г-н Ангел Хронев – Председател на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив.

Участниците взаимно се информираха за състоянието, мащабите и основните приоритети за икономическото развитие на двата региона и обмениха предложения и насоки за бъдеща съвместна дейност  в интерес на предприемачите от двете страни. Ръководители от Тракия икономическа зона, Катя Стайкова и Емил Янков, подробно представиха условията и възможностите за инвестиции и дейност в зоната и отговориха на поставените въпроси.

Между двете Kамари беше подписано Споразумение за съвместна дейност в няколко основни направления:

  • За разширяване на търговската дейност между фирмите от двата региона
  • За организиране на съвместни срещи, мисии, изложби, обучения и други прояви между членовете на Камарите.
  • За предоставяне на информация по запитвания от страна на фирми, които търсят сътрудничество и нови пазари
  • За използване възможностите за работа, разширяване на бизнес-контактите и обмяна на опит по съвместни проекти

Страните се ръководеха от желанието за постигане на реални резултати от бъдещата съвместна дейност в полза на своите членове.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games