fbpx

 

Екипът на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив / Enterprise Europe Network – Пловдив организира и придружи българска бизнес мисия с 20 български компании на Б2Б срещи по време на изложенията за кръгова икономика, зелени технологии и иновации Forward Green 2024 и Renewable EnergyTech в Солун на 8 и 9 март 2024

Б2Б срещите се проведоха в HELEXPO и бяха организирани от Мрежата за подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network – локалните и офиси в Солун и Пловдив, и др.

Българските участници проведоха повече от 120 директни бизнес срещи със свои гръцки колеги от секторите възобновяеми енергийни източници, управление на отпадъци, строителство, органични материали и продукти,  и много други, имащи отношение към темите за устойчиво развитие и зелена икономика.

Участници в Българската Б2Б мисия бяха фирми и организации от Пловдив, София и Стара Загора, в това число Институт за Трансфер на Технологии, собственици на ВЕИ паркове, търговци и инсталатори на ВЕИ съоръжения, производители на органични продукти.

Българската мисия беше съпроводена от Ангел Хронев, Председател на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив и Диляна Герджикова, Бизнес консултант в Enterprise Europe Network – Пловдив, които координираха провеждането на Б2Б срещите и подпомогнаха участниците с контакти, препоръки и цялостно съдействие.

В изложението със собствен щанд участваше и изключително успешната българска компания ГРИЙН ЕНЕРДЖИ СЪПЛАЙЪР ЕООД  която се включи и за втора поредна година в Б2Б срещите с повече от 20 проведени директни срещи и множество нови възможности за бизнес в Гърция.

Форумът предостави още възможност да бъдат обсъждани темите за усложнената енергийна обстановка в Европа, алтернативните доставчици на енергоносители, мерки и технологии за повишаване на енергийната ефективност на предприятията и бита, инвестициите в кръговата, управлението на отпадъците, „зелено“ финансиране, енергийната трансформация, „зелен“ транспорт, „синя“ икономика и др.

 

 

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games