fbpx

Екипът на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив с радост споделя, че започва работа по нов европейски проект SiT – Sustainability in TCLF, който се съфинансира по програма Erasmus+ Innovation Alliance и е с продължителност 36 месеца. Планираните дейности са с основен фокус върху устойчивите практики и иновации в текстилната индустрия, насърчавайки използването на иновативни методи в образованието и обучението на кадри, и по-специално върху зелената трансформация и разработването на нови обучителни модули.

В проекта участват 15 организации, а координатор е Италианската Търговска Камара за Германия ITKAM.

Първата партньорска среща  бе проведена в периода 21-22 февруари 2024 г. в Лайпциг, Германия, и даде старт на проектните дейности. По време на срещата участниците направиха обстоен преглед на първата фаза на проекта с акцент върху стратегическото планиране на предстоящите ключови дейности и задачи по работни пакети, които включват анализ на зелените умения, необходими на компаниите в сектора на текстила, облеклото, кожарството, подписване на споразумения за сътрудничество със заинтересовани страни и партньорски организации, както и проучване за нововъзникващите професии по държави.

Представители на Камарата взеха участие в срещата и проведените дискусии, като имаха възможност да разкажат за историята и дейността на организацията, и да включат кратък анализ на развитието на бизнеса и сектора в региона.

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games