fbpx

 

Tърговско-Промишлена Камара – Пловдив проведе Работилница за Намаляване на хранителните отпадъци с ученици от Национална Търговска Гимназия – Пловдив!

Работилницата беше част от инициативата #FOODRUSDay, в рамките на която се проведоха успоредно множество събития в цяла Европа, посветени на темата за намаляване на хранителните отпадъци.

Вижте повече:https://www.foodrus.eu/join-foodrus-day-and-be-a-foodwastewarriors-pick-an-event-and-start-the-change/

Целта на събитията е да се повиши осведомеността в общество за значимостта на проблема с хранителните загуби и отпадъци и да се промотират различните решения, разработени по проект FOODRUS.

Благодарим сърдечно на специалния ни гост Вера Маркова, която потопи учениците в темата по достъпен и интригуващ начин и им даде ценни съвети за готвене и оползотворяване на хранителните остатъци, разказа им как да разпознават разликата между етикетите „годен до“ и „най-добър до“ и им обясни как могат да си направят домашен компост.

Диляна Герджикова пък разказа какво прави Търговско-Промишлена Камара – Пловдив в рамките на проект #FOODRUS за намаляване на хранителните отпадъци и запозна учениците с достъпните и полезни приложения по проекта.

Учениците се вдъхновиха да разпространят информацията за иновативните решения по проекта и да бъдат активни участници в усилията за намаляване на хранителните отпадъци.

Също така, те научиха за интересни бизнес решения на проблема с хранителните отпадъци като платформата Foodobox и за значението на социалното предприемачество.

Събитието предостави ценна образователна платформа, където учениците разбраха как могат да допринесат за опазване на околната среда чрез промяна в своите хранителни навици. Учениците станаха активни посланици на каузата за намаляване на хранителните отпадъци, предизвиквайки промени не само в собствените си домакинства, но и в обществото. Проектът FOODRUS и представените приложения дадоха креативни идеи за използване на технологията в подкрепа на устойчивите хранителни практики.

Събитието беше едно ценно преживяване както за нас, така и за учениците, с които взаимно се вдъхновихме за по-устойчив начин на живот и отговорно потребителско поведение!Благодарим на всички, които се отзоваха и вдъхновиха заедно с нас!

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games