fbpx

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив е съ-организатор и панелист в предстоящия форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“, организиран от Дипломатическия институт към министъра на външните работи. Събитието ще се проведе на 07 декември 2023 г. (13:00 – 17:30 ч.) и 08 декември 2023 г. (09:00 – 13:30 ч.) в хотел „Империал“, град Пловдив.

Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е сред основните цели на външната политика на Република България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.

Пълноправното ни членство в ОИСР ще представлява не само допълнително признание за стабилността, потенциала и привлекателността на нашата икономика за нови инвестиции, но и ще бъде гарант за постоянния ангажимент на Република България към изработването и прилагането  на политики за социално и икономическо благополучие.

Във връзка с това,  Дипломатическият институт към министъра на външните работи организира форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“, свързан с насоките на ОИСР по ключови теми с отражение в икономическите сфери на национално, регионално и местно ниво.

Основната цел на форума е да свърже представители на местната власт и на институциите, работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения. Форматът на събитието ще бъде анализ и дискусия на нуждите и приоритетите на Вашия регион, свързани с икономическото развитие.

Форумът ще се проведе на 07 декември 2023 г., от 13:00 ч. до 17:30 ч. и на 08 декември 2023 г., от 09:00 ч. до 13:30 ч., в хотел „Империал“, град Пловдив. Програмата ще включва четири сесии, разделени по следните направления: ОИСР – цели и напредък; инвестиционен климат за регионално развитие; енергийна стратегия и енергийна сигурност; хоризонтални теми.

ПРОГРАМА:  Program_Forum_OESC_Plovdiv_2023_vers5

Гости ще бъдат представители от ресорните министерства, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.

В рамките на събитието ще бъде даден коктейл за всички участници.

Участието във форума е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZCQ1Gny3LLJiNhB2_I-TVJCEcYvaXDQEChvWOoFR6ZlFoZg/viewform?usp=sf_link

Срокът за регистрация е до 30.11.2023 г. включително.

 

 

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games