fbpx

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив стартира нов проект MultiHome по програма LIFE на ЕК с координатор Енергийна Агенция – Пловдив и партньори: Община Пловдив,  Куадро Синерджи и Сдружение на асоциациите на собствениците на жилищни сгради. Проектът ще продължи три години, до месец октомври 2026 год.

MultiHome ще изгради модел на сътрудничество между граждани, бизнеси и общини в подкрепа на обновяването на жилищни сгради в Област Пловдив. В рамките на проекта ще бъде създадено „едно гише“ за консултиране на гражданите на всички 18 общини от област Пловдив за обновяване на техните домове, замяна на старите отоплителни уреди и интегриране на индивидуални ВЕИ инсталации.

Проектът ще предложи на гражданите специализиран технически екип и платформа за консултации, която ще осигури директна връзка с доставчици на продукти и услуги в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергии. Също така, MultiHome ще си сътрудничи с финансови органи за разработване на финансови модели за подпомагане на собствениците на жилищни сгради за осигуряване на подходящо финансиране за обновяването.

MultiHome ще предложи на гражданите Наръчник за обновяване на жилището и ще постави етикет „Доверен доставчик“ на местните фирми, гарантиращи високо качество и професионално обслужване. Предвиждат се живи демонстрации на вече обновени сгради, иновативни енергийни решения на доставчици от областта и преки срещи с финансиращи институции.

За повече информация и контакт:

Диляна Герджикова, 0899221061, een@pcci.bg

 

 

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games