fbpx

Търговско-Промишлената Камара в Пловдив организира работилница, насочена към развитието на знание и умения за намаляване на хранителните отпадъци в домакинствата – събитие, което ще се проведе на 23 ноември 2023 г. с ученици от  Националната Търговска Гимназия в Пловдив. 

Откриване на събитието и представяне на Търговско-Промишлената Камара – Пловдив

Диляна Герджикова, Бизнес консултант и Ръководител на проекта FOODRUS, ще открие събитието, представяйки кратко Търговско-Промишлената Камара – Пловдив и важността на темата за намаляване на хранителните отпадъци.

Намаляване на хранителните отпадъци: Практическа работилница с Вера Маркова

Втората част от събитието ще включва практическа работилница, водена от Вера Маркова – Посланик на Европейския Климатичен Пакт, TEDx Говорителка и отличена в класацията “30 под 30“ на списание Forbes България за 2020 г. Тя ще сподели съвети за намаляване на хранителните отпадъци в домакинствата, включително теми като правилно готвене, оползотворяване на хранителните остатъци, различията между етикетите „годен до“ и „най-добър до“, как да се направи домашен компост и добри примери за борба с хранителните отпадъци в България и Европа. Събитието ще завърши с отворена дискусия, където участниците ще могат да споделят идеи за намаляване на хранителните отпадъци и как да станат посланици на каузата в обществото.

Проект FOODRUS: Новаторски подход към намаляване на отпадъците

След това, Диляна Герджикова ще представи проекта FOODRUS, включващ мобилно приложение за намаляване на хранителните отпадъци – FOOD LOOP APP. Участниците ще имат възможност да обсъдят идеи за употребата на приложението и как то може да достигне до повече хора. Проектът включва също и информационни материали – виртуална библиотека и онлайн платформа за обучение по темата за намаляване на хранителните отпадъци. Ще бъдат представени и успешни бизнес решения за намаляване на хранителните отпадъци.

Събитието: Заедно към по-устойчиво бъдеще и по-малко отпадъци.

Това събитие е възможност за учениците от Националната Търговска Гимназия в Пловдив да получат ценни знания и инструменти за намаляване на хранителните отпадъци в своите домакинства и обществото.

Работилницата е подготвена за ученици в гимназиален етап на обучение, защото вярваме че така ще поощрим индивидуални отговорности, култура на устойчивост и мотивация за обществена промяна.

Учениците често споделят своите знания и убеждения със своето общество, включително семейството си и приятелите. Техният глас може да бъде катализатор за промяна в обществото и стимул за хората да бъдат по-осъзнати и отговорни.

Младите хора са отворени към нови идеи и готови да пробват нови подходи. Ако учениците осъзнаят важността на намаляването на хранителните отпадъци в ранна възраст, те са по-склонни да развиват устойчиви навици през целия си живот.

За повече информация, посетете уебсайта на Търговско-Промишлената Камара – Пловдив.

Нека заедно работим за по-чист и устойчив свят!

#FOODRUS #FoodWasteWarriors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games