fbpx

Председателят на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив Ангел Хронев се срещна с посланика на Казахстан в България Виктор Темирбаев по време на откриването на фотоизложба в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, представяща столицата на Казахстан – Астана.

В рамките на събитието Посланикът обяви, че с решение на Министерски съвет Пламен Панчев, Изпълнителен директор в Тракия икономическа зона (ТИЗ), е одобрен за почетен консул на Казахстан в Пловдив. Предстои и побратимяване на Пловдив с казахстанския град Шимкент.

„Сигурен съм, че ще доразвием добрите взаимоотношения и скоро ще имаме общи инициативи в областта на културата, науката и образованието, и в индустрията. Първите заявки на български компании към индустрията и възможностите на Казахстан са вече налице“ заяви почетния консул.

Г-н Хронев увери Посланика, че Камарата съдейства на все повече фирми от региона, които проявяват засилен интерес за бизнес с Казахстан и търсят различни възможности за сътрудничество.

Експозицията е по повод на 25-годишнината от обявяването на града за столица на Казахстан, която с годините се утвърждава като място, съчетаващо толерантност, мир и интеграция сред населението. Тя се организира от посолството на Казахстан в България със съдействието на Община Пловдив и Тракия икономическа зона, и може да бъде разгледана до края на октомври.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games