fbpx

Справяне с отпадъците от хляб: Прозрения от местни пекарни в Словакия и готварска книга с рецепти

Като част от усилията ни за насърчаване на устойчиви практики в хранително-вкусовата промишленост в рамките на проект FOODRUS, ви представяме добри практики от Словакия обединени в този видеоклип , който хвърля светлина върху веригата на стойността на хляба. Той е създаден е от нашите FOODRUS партньори в Словакия и предлага уникална гледна точка чрез задълбочаване в практиките на три местни пекарни и техните иновативни решения за борба с разхищаването на хляб.

Хлябът е основна храна от векове, но за съжаление огромно количество от него се изхвърля всяка година. От производството до потреблението, различни етапи във веригата на стойността на хляба допринасят за този проблем. Фактори като свръхпроизводство, стандарти за качество и потребителско поведение допринасят за зашеметяващото количество хлебни отпадъци, които се озовават в сметищата. Тези предизвикателства обаче не останаха незабелязани и много пекарни се заеха да намерят креативни решения и да проправят пътя към по-устойчиво бъдеще .

Публикуването на това видео предлага ценна представа за веригата на стойността на хляба и демонстрира забележителните усилия на тези местни пекарни в Словакия. Той служи като напомняне, че всеки индивид, бизнес и организация трябва да играе роля за намаляване на разхищаването на хляб и насърчаване на устойчиви практики!

Като част от дейностите си за намаляване на хранителните отпадъц, колегите ни от Словакия подготвиха готварска книга, посветена на готвенето с нулеви отпадъци, пълна с вкусни рецепти, които дават на хляба втори живот! От пикантен пудинг до сладки френски тостове, в книгата има по нещо за всеки. Не само ще помогнете на околната среда, но и ще спестите пари и ще се насладите на вкусни ястия.

КНИГАТА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! СВАЛЕТЕ ОТТУК:  SECOND LIFE FOR BREAD 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ:

https://www.foodrus.eu/food-waste-warriors-reducing-bread-waste-lessons-learnt-from-the-foodrus-pilot-in-slovakia/  

 

 

КРЪГОВИ РЕШЕНИЯ ЗА УСТОЙЧИВИ ХРАНИТЕЛНИ СИСТЕМИ

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games