fbpx

Диляна Герджикова, Проектен мениджър в Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, взе участие в конференция на тема „Предизвикателствата пред Творческите индустрии“ в Тбилиси, Грузия на 7.12.2022.  Конференцията беше организирана от Грузинската Търговско-Промишлена Камара в Тбилиси, по проект EU4Business: Connecting Companies (EU4BCC) на Европейския съюз, управляван от EUROCHAMBRES.

По време на конференцията бяха представени резултатите от инициативата EU4Business: Connecting Companies в сектора на Творческите индустрии, а представители от EUROCHAMBERS и ЕК споделиха полезна информация за възможностите за финансиране и подкрепа на секторa, които ЕС предоствя.

Конференцията завърши с панелна дискусия за предизвикателствата и бъдещето на сектора, в която участваха представители от реализираните проекти за сътрудничество между страни от ЕС и страните от т.н. Източно Партньорство.

Г-жа Герджикова, представител на Камарата, беше поканена в панелната дискусия като ръководител на един от най- успешните проекти по инициативата –  Create.Industry! – Bridging Culture and Creativity of Bulgaria and Azerbaijan, който имаше за цел да свърже Български и Азербайджански представители от сектора на Творческите индустрии, за да обменят опит и да положат основите на съвместни инициативи и бъдещо партньорство в областта на занаятите, дизайна и модата, визуалните и сценичните изкуства.

В дискусията бяха обсъдени, както проблемите на сектора, така и добрите тенденции в страните на панелистите (България, Грузия, Армения, Литва, Естония).

Конференцията беше посетена от повече от 50 души,  представители на Творческите индустрии в Грузия, официални лица, гости от партньорските страни от ЕС, както и близо 40 он-лайн участника.

Събитието беше добър повод за създаване на нови контакти затвърждаване на партньорствата на Камарата, и отваря много нови възможности за сътрудничество и подпомагане на българските бизнеси в сектора по пътя към тяхното развитие и интернационализация.

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games