fbpx

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив Ви кани да участвате в онлайн семинар на тема: Как да наблюдаваме и отчитаме загубите и отпадъците от храна?

Този онлайн семинар е организиран от Университета на Копенхаген в рамките на проекта FOODRUS, който има за цел да предотврати загубите и отпадъците от храна и да насърчи ефективността на ресурсите във всички етапи на веригата на стойността на хранително-вкусовата промишленост.

Онлайн събитието, което  ще се проведе на 5 декември 2022 г. от 16:00-18:00ч, представлява началото на поредица от семинари и ще се съсредоточи върху това как да наблюдавате и отчитате загубата и отпадъците от храна. Датите и темите на следващите семинари ще бъдат обявени скоро. Моля, посетете нашия уебсайт за актуална информация.

За регистрация, моля попълнете: формуляра

 

Целта на FOODRUS  е да създаде устойчиви хранителни системи в Европа чрез разработване на 23 кръгови решения за ограничаване на загубите  и отпадъците на храна по веригата на стойността на селскостопанските храни.

Тук се включват: технологични решения /ИКТ инструменти за управление на загубите и отпадъците от храна/, социални дейности /образователни материали и научни дейности за насърчаване на навици за устойчиво потребление на гражданите/, организационни решения /мрежи за насърчаване на местното потребление и дарения/ и фискални мерки /нови схеми „Плати, когато изхвърлиш“/.

Всички тези решения ще бъдат включени в он-лайн платформа на FOODRUS /от типа dash-board/, до която потребителите ще имат достъп, за да наблюдават въздействието на инициативите, насочени към намаляване на хранителните отпадъци.

Това събитие е първото от поредица от осем семинара, фокусирани върху иновативни решения за намаляване загубата на храна и предотвратяване на хранителните отпадъци. Семинарите ще бъдат координирани от Елизабет Арчър, Мариан Томсен и графичния фасилитатор Анна Лейборн.

Проектът FOODRUS в момента събира обратна връзка от заинтересованите страни, за да разработи каталог от въздействащи, разнообразни и вдъхновяващи решения за подобряване на нашите хранителни системи.

Затова ви каним да попълните нашата анкета за вдъхновяващи решения за подобряване на нашите хранителни системи. За да участвате, моля кликнете тук. Като попълните анкетата, автоматично ще бъдете поканени на 8 семинара за по-нататъшно обсъждане по тази тема.

Програма на семинара тук:

частема/лектор
16:00-16:10Въведение

Мариан Томсен, Университет на Копенхаген

16:10-16:20Проектът FOODRUS

Айноа Алонсо Викарио, Университет на Деусто и координатор на FOODRUS

16:20-16:40Основен лектор: Стандартизация на загубата на храна и отпадъците в световен мащаб Карина Далагер, Датски стандарти
16:40-17:00Основен лектор: Моделиране на хранителни отпадъци по FSC за различни видове храни

Валерия Де Лаурентис, Съвместен изследователски център

17:00-17:45

 

Дискусия – въпроси и отговори с публиката
17:45-18:00Изводи и следващи стъпки

Мариан Томсен, Университет на Копенхаген

 

За регистрация, моля попълнете: формуляра

За повече информация:

Prof. Marianne Thomsen, University of Copenhagen mth@food.ku.dk.

За съдействие за включване в семинара:

Диляна Герджикова, Tel.: +359 899 22 10 61 | Е-mail: een@pcci.bg

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games