fbpx

Срещата се проведе на 23 ноември 2022 г. в сградата на Тракия Икономическа зона /Индустриална Зона Марица, и беше организирана със съдействието на г-жа Николина Ангелкова – бивш министър на туризма , и Община Пловдив.

Официалната делегация по-рано бе приета и от кмета на града – г-н Здравко Димитров, и включваше следните лица: н. пр. г-жа Закия Ел Мидауи – посланик на Мароко /ротационен председател на групата на MENA – Middle East and North Africa/, н. пр. г-жа Лина Омар – посланик на Ирак, н. пр. г-н Халид Факих – посланик на Саудитска Арабия, г-н Ахмед Шаммер – управляващ посолството на Йемен, н. пр. г-н Султан Алнуайми – посланик на Обединените арабски емирства, н. пр. г-н Халид Емара – посланик на Египет, г-н Адхам Зайналдин – временно управляващ посолството на Държавата Палестина, н. пр. г-н Фахад Ал-Мушаири – посланик на Катар, г-н Брахим Ленмар – пълномощен министър и зам.-ръководител на мисията на Алжир. Община Пловдив бе представена от  г-н Христо Чаушев, Главен експерт в отдел „Канцелария на кмета и протокол“.

Г-н Хронев представи пред гостите инвестиционните възможности на Пловдив и региона, услугите за чуждестранни инвеститори на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, и подчерта ролята на Тракия Икономическа Зона като инвестиционен и социален ускорител на България. Той прикани посланиците активно да промотират сред компаниите от техните държави предимствата на града и региона. Пловдив се развива със сериозни икономически темпове и е сред най-предпочитаните дестинации за търговия и инвестиции в Югоизточна Европа.

Основната презентация бе изнесена от представители на Грийн Иновейшън ООД – единствената българска компания, която е избрана за член на кръглата маса за производство на водород – една от шестте тематични работни групи, организирани от ЕК, в рамките на Европейския алианс за чист водород. Фирмата работи по изпълнение на проект за постепенно въвеждане на биометан и зелен водород за заводите в ТИЗ. Посланиците проявиха интерес към внедряване на иновативната система на Грийн Иновейшън ООД в индустрии от техните региони.

Групата посланици направи посещение на две от фирмите в зоната: Биофреш ООД – производствена компания с дългогодишен опит в козметичната промишленост и Шнайдер електрик ЕООД – лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт.

 

 

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games