fbpx

Годишната конференция на Enterprise Europe Network, проведена в Прага и онлайн на 25-27 октомври 2022 г., приключи успешно за екипа на Камарата след три дни обогатяващи разговори, завладяващи сесии и вълнуващи възможности за намиране на бизнес партньори.

Под темата „Нова мрежа, нови реалности, ново въздействие“ събитието беше програмирано около важен и навременен въпрос: как мрежата може най-добре да отговори на развиващите се нужди и интереси на малките и средни предприятия (МСП) в променящия се свят . Конференцията събра лектори и панелисти от различни сфери и държави, за да обсъдят как мрежата може да подкрепи малките и средни предприятия по пътя им към възстановяване и интернационализация.

В продължение на три дни в 27 секции партньорите на мрежата, представители на институциите на ЕС и ключови външни организации обмениха идеи за това как мрежата може да допринесе за европейския индустриален преход, споделиха най-добри практики за подобряване на качеството и достъпността на услугите на мрежата и обсъдиха начини за насърчаване на сътрудничеството и синергията между центровете на мрежата. Сесиите на конференцията бяха структурирани около четири основни направления, отразяващи тези приоритети: индустриален преход, единен пазар, иновации и качество.

Събитието имаше огромен успех, събра 183 лектори и над 1000 участници на място и онлайн в 55 държави. Конференцията беше чудесна възможност да се съберем отново с мрежата след дълго време и да се срещнем с нови колеги. За първи път от 2019 г. успяхме да се съберем физически като мрежа. Всички почувствахме тази положителна енергия и ентусиазъм за повторно свързване. Освен това хибридният формат на конференцията позволи да бъдат достигнати стотици участници онлайн, което е голямо постижение и показа мащаба на мрежата.

Откриващата сесия събра високопоставени служители на ЕС и национални служители, както и представители на индустрията, включително заместник-министъра на промишлеността и търговията на Чешката република Мариан Пиеха; заместник-генералният директор на DG GROW, Maive Rute; директорът на EISMEA, Жан-Дейвид Мало; президентът на Украинската търговско-промишлена камара Генадий Чижиков; и Габриела Такачова, главен изпълнителен директор на Recombee.

Годишната Конференция на мрежата Enterprise Europe Network  ще се състои отново следващата година в Билбао, Испания.

@99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games