fbpx

Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив и тази есен Ви канят на четиринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“. Запазете си датите 25, 26 и 27 ноември в своя календар и планирайте разходка до Стария град на Пловдив, за да опитате най-пивките млади вина на България.

Откриването на „Дефиле на младото вино“ ще бъде на 25 ноември (петък). В 13:00 часа от площада пред Община Пловдив ще тръгне „Дионисиево шествие“. С музика и танци ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации. Седемнадесет къщи-музеи, галерии, ресторанти и културни обекти ще Ви очакват в трите фестивални дни:

  • 25 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 26 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 27 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Дегустацията на вино по време на фестивала се осъществява с жетони. С тях ще може да дегустирате над 300 вида вино. За да чувате звън на наздравици и за да дегустирате, като истински професионалист, сме подготвили за Вас брандирани стъклени чаши за професионална дегустация.

Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От  тях ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. Цените са между 3 и 20 лв.

Карта с обектите и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн.

Съпътстващата програма съвсем скоро ще бъде добавена на официалния сайт, както и във фейсбук страницата.

Дефиле на младото вино 2022 се провежда с подкрепата на Министерство на земеделието.

Партньори и приятели: Министерство на земеделието, „Михалково“ АД, „Енко Пластикс” ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, ETNHost, Регионален Исторически музей – Пловдив, Регионален Етнографски музей – Пловдив, Държавна опера „Пловдив“, Галерия „Джуркови“, Ресторант „Филипополис“,   Сдружение „Бизнесът за Пловдив”, Българска асоциация на винените професионалисти, Клуб ЕНДЖОЙ, Музикален фестивал „Тримонтиада“, Семеен хотел „Вила Флавия“,  Девическа хорова формация „Евмолпея”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р А.Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив.

Медийни партньори: Катра ФМ, БНР – Пловдив, БТА, Plovdiv24.BG, Вестник „Марица“, Пловдив Онлайн, Fest-bg.com, Bgtourism.bg, Framar.bg, СОЛ „Комюникейшънс“, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Лицата на града, How2Plovdiv, Филибето.

Организатори: „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив.

*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

За връзка с организаторите:

+359 894 321 401

+359 888 909 960

wineshowplovdiv.events

info@wineshowplovdiv.events

www.facebook.com/MladoVino

https://www.instagram.com/young_wine_festival_plovdiv/

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games