fbpx

Срещите се проведоха на 21.09.2022г. в зала Самара на Камарата в Пловдив и се организираха от Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, Enterprise Europe Network – Пловдив в партньорство с Trnava Regional Chamber of Slovak Chamber of Commerce and Industry.

Г-н Ангел Хронев, Председател на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив откри събитието и приветства участниците.

Той представи накратко услугите и дейността на Камарата, както и работата на мрежата Enterprise Europe Network – най-голямата световна мрежа за подкрепа на МСП, част от която е и екипьт ни.

Г-н Хронев запозна присъстващите с инвестиционните възможности на Пловдив  и региона, като изтъкна стратегическото местоположение на града и наличието на работещи индустриални зони, като най-голямата от тях е Тракия икономическа зона.

Председателят на Камарата разказа за историческото и културното богатство на нашия град.

Г-н Петер Коварж, мениджър управление на проекти от Trnava Regional Chamber of Slovak Chamber of Commerce and Industry, представи презентация за Словашката търговска камара. Той изброи няколко предимства на Търнава и региона: концентрация на големи чуждестранни инвеститори, квалифицирана работна ръка, подходяща логистична позиция, важни културно-исторически забележителности и др.

Делегацията от Словакия беше представена от фирми от следните браншове: здравословни и диетични храни, производство и опаковане на семена, търговия на едро с хранителни стоки, производството на замразени сладкиши, производството на битова и апартаментна арматура, производство и продажба на стоманени заготовки, енергийни решения за отопление, охлаждане и вентилация.

Фирмите от Пловдив обхващаха също всички сектори, към които беше проявен интерес за провеждане на преговори.

Събитието продължи с двустранни срещи между словашките и българските фирми.

@90

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games