fbpx

Търговско-Промишлена Камара-Пловдив взе участие в прърва работна среща по проект FEA-VEE в гр. Хераклион, о. Крит, Гърция на 20-21 септември. По време на срещата, Диляна Герджикова и Елена Бояджиева направиха презентация на работен пакет: Инициатива за законодателна реформа по проект, който ще бъде ръководен и изпълняван от Камарата в рамките на проекта. 

Проектът има за цел да отговори на нарастващата необходимост от повишаване на  квалифицията на персонала в сектор Текстил и Мода, в условията на преход към зелена и устойчива индустрия, като си посатвя следните задачи:

  1. Да насърчи привличането на повече млади хора в сектор Текстил и Мода и по този начин да допринесе за създаването на работна сила, която е квалифицирана и конкуренстоспособна, спрямо изискванията на 21 век, чрез допълващо обучение на работното място и възможности за стажуване/чиракуване в реални бизнеси от индустрията.
  2. Да допринесе за развитието на по-екологични, кръгови и устойчиви икономически модели, както и насърчаването на по-етични бизнес взаимоотношения.

Консорциумът, изпълняващ проекта, се състои от 12 организации от 6 различни страни о ЕС в комбинация от партньори, която позволява взаимодействие и обмен между организации за професионално образование и обучение от различни нива и представители на индустрията.

Повече за проекта може да прочетете тук:

https://pcci.bg/new/project-fea-vea/

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games