fbpx

Трета поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона немската фирмена група „Либхер“. На 1 юли предстои официалното откриване на завода на „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД. В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от фирмата. Заводът е в рамките на град Пловдив, на Кукленско шосе, върху терен от 37 000 кв.м като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м.

Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини и съоръжения, конкретизират от компанията. Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД ще има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. Основните усилия на екипа са насочени към развитие на производствените процеси до топ ниво с помощта на модерни принципи като Лийн, Индустрия 4.0. и т.н.

Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници. Средната работна заплата е в горния сегмент за региона и съгласно системата за заплащане в концерна Либхер. Фирмата има и силно развита социална политика по отношение на своите сътрудници.

В „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ планират да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, беше взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица ЕООД и Либхер Транспортейшън Системс Марица ЕООД в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“

Германската фирмена група „Либхер“ е световен производител с над 50 хил. сътрудници, които допринасят за технологичния напредък в различните ѝ отрасли. Концернът, който е 100% семейна собственост, дължи своя глобален успех и популярност на върховите си постижения в множество области – от земекопна и строителна техника, минно дело и различни видове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и космическа техника и компоненти до разработка и производство на домакински и професионални охладителни уреди.

„Вече над 70 години стремежът към иновации и безкомпромисният ангажимент на „Либхер“ към качеството са гаранция за доволни и лоялни клиенти във всички продуктови области“, коментират от компанията.
Германската група избира България за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. Компанията беше първият голям инвеститор в индустриална зона „Марица“, в момента част от пловдивската „Тракия икономическа зона“. Развитието на завода е по възходяща линия, като в последната класация К100 на „Капитал“ за най-големите компании дружеството е лидер в сектора за машини и оборудване. След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив – за производство на климатични системи за релсов транспорт, като тези дейности са обособени в дружеството „Либхер – Транспортейшън Системс Марица“ ЕООД. В началото на юли 2021 г. германската група регистрира трето дружество в България – „Либхер – Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

Източник: https://www.plovdiv-press.bg/

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games