fbpx

На 23.06.2022 г. Председателят на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив – г-н Ангел Хронев посрещна Посланика на Финландия – г-жа Кристина Кувая-Ксантопулос. Целта на визитата бе представяне и обсъждане на перспективите за сътрудничество в подкрепа на бизнеса от двете страни.

Г-н Хронев приветства гостите и разказа за мисията на Камарата, услугите за бизнеса, международните проекти, като направи и кратък обзор на регионалната икономика и най-силно развитите индустрии. Той спомена за дългогодишните партньорства на Камарата с местните администрации, ВУЗ, ТИЗ, и добре сформираната регионална еко система, в която Камарата успешно реализира дейността си в подкрепа на фирмите повече от 30 години.

Г-жа Кристина Кувая-Ксантопулос отбеляза, че за екипа на посолството е важно да се утвърди партньорството с регионална организация като Камарата с цел осъществяване на съвместни дейности за насърчаване на бизнес сътрудничеството, като например изпращане на конкретни запитвания от финландски фирми, популяризиране на различни инициативи и прояви за бизнеса, профили на фирми, търсещи партньори в България, за да достига информацията до местните предприятия и да се насърчават двустранните отношения.

Ръководството на Камарата от своя страна, даде съгласие да подпомага целенасочено конкретни бизнес инициативи на посолството, да публикува и разпространява запитвания и профили на финландски фирми, да съдейства с информация и консултации на потенциални инвеститори от Финландия.

В заключение, Посланикът на Финландия благодари за сърдечната и ползотворна среща, изразявайки надежда за успешно продължение на сътрудничеството с Търговско-Промишлена Камара – Пловдив.

Снимки от срещата: photo 1, photo 2, photo 3

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games