fbpx

На 22 юни 2022 в сградата на Камарата на ул.Самара 7 се проведе среща с новия Генерален консул на Р. Турция в България г-н Корхан Кюнгерю и новия Търговски аташе г-н Армаган Ал.

Генерално консулство, намиращо се в Пловдив е сред първите задгранични мисии в историята на Р. Турция. Консулският окръг освен Пловдив обхваща областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик,Стара Загора, Велико Търново, Ловеч, Габрово и Плевен.

Гостите бяха посрещнати от г-н Ангел Хронев, Председател на Камарата, който ги поздрави за новозаетите длъжности и им разказа за работата на Камарата и възможностите за бизнес в региона. Той постaви акцент и на усугите, които Камарата предлага и могат да са от полза за турски граждани и бизнеси:

  • Изготвяне на Покани-декларация за чуждестранни лица в България
  • Цялостна помощ за чуждестранни инвеститори в България, в т.ч. консултации за намиране на терен и строителство, консултация за местния бизнес климат, регистриране на дружество, правно и счетоводно обслужване, намиране на персонал, др.
  • Услуги за намиране на български партньори за турски фирми, по линия на Enterprise Europe Network и много др.

Г-н Кюнгерю и г-н Ал от своя страна изказаха желание за сътрудничество и бъдещи взаимни инициативи, в полза на развитието на българо-турските бизнес отношения.

По статистически данни на платформата на ЕС Access2Markets стойността на вносa от Р. Турция в България се равнява на 3,017,937,105 € за 2021 г.,  а Българският износ на стоки и услуги за Турция е 2,143,583,655 € (за 2021 г.).

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games