fbpx

19 Български и Азербайджански организации от винения сектор се включиха в уъркшоп посветен на вноса/износа на вина в ЕС и в частност – България, както и в Азербайджан – един малко познат, но много интересен за нас пазар.

Темата беше разгледана от експерти от виненияя сектор от двете страни, които изложиха много интересни факти и числа за пазарът и производството на вино в България и Азербайджан.

Срещата завърши с дискусия между участниците и обмяна на идеи за предстоящото Азерско посещение у нас /по време на изложението Винария/ и реципрочното посещение на Български представители на сектора в Азербайджан през март.

Благодарим на нашите партньори от The German-Azerbaijani Chamber of Commerce (AHK Azerbaijan) и Winetours.bg – Wine tours in Bulgaria за съдействието, както и на всички участници от двете страни за интереса.

Дейностите са в изпълнение на проект From grape to Trade: Building synergies between Bulgarian and Azerbaijani wine exporters, одобрен и финансиран от инициативата 𝐄𝐔𝟒𝐁𝐮𝐬𝐢𝐧𝐞𝐬𝐬: 𝐂𝐨𝐧𝐧𝐞𝐜𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐬 (𝐄𝐔𝟒𝐁𝐂𝐂) на Европейския съюз, управлявана от EUROCHAMBRES, която включва страните от т.нар. Eastern Partnership – Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Приложение:  From Grape to Trade Press Release 2


Този проект е инициатива на Европейския съюз.

Съдържанието на тази страница представлява само възгледите на автора и е негова/нейната отговорност; не може да се счита, че отразява възгледите на който и да е орган на Европейския съюз. Европейската комисия не поема никаква отговорност за употреба на информацията, която съдържа.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games