fbpx

Производителят на велосипеди „Макском“ и австрийската компания Pierer Group, подписаха днес договор за съвместна дейност

Нов завод за електрически велосипеди ще се изгражда край Пловдив, в индустриална зона „Марица“. Инвеститори са пловдивският производител на велосипеди „Макском“ и австрийската компания Pierer Group – собственик на световноизвестната марка мотоциклети КТМ, която успешно навлезе и в бизнеса с електрически байкове. Договорът за съвместна дейност бе подписан днес между собственика на „Макском“ Максим Митков и Щефан Пиерер – съдружник и главен изпълнителен директор в  Pierer Mobility.

Джойнт венчър компанията ще се регистрира в България под името „Pierer & Maxcom Mobility“.

Инвестицията в новия завод ще е над 60 милиона лева, разпределени по равно между съдружниците. Той ще се простира на площ от 131 дка, с разгъната застроена площ около 50 хиляди кв. метра. В него ще се осигурят нови 1000 работни места за Пловдив и региона. Там ще се произвеждат утвърдените брандове в портфолиото на Pierer Group – Husqvarna, GAS GAS и Raymon. Цялата продукция ще е за експорт.

По план заводът трябва да е готов през втората половина на 2023 г., а производството да стартира през 2024 г.

„Нашата цел е да постигнем над 300 хиляди електрически байка на година, както и да разширим производството с други двуколесни превозни средства. За 10 години съвместното ни дружество ще произведе над 3 млн. електрически байка и ще експортираме за над 5 млрд. евро велосипеди за света“, каза Максим Митков след подписването на договора.

Източник: https://www.marica.bg/

@90

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games