fbpx

Производителите на вино ще могат от понеделник (15 февруари) да кандидатстват по новата мярка – за представяне на българските винени продукти в Европейския съюз (ЕС), съобщи земеделският министър Десислава Танева по време на посещение в пазарджишкото село Огняново, където извърши ритуално зарязване на лозята, става ясно от публикация на сайта на Министерството на земеделието, храните и горите.

„Още от началото на следващата седмица започва нов прием. Сега изтича приемът за инвестиции. Кризисните мерки също продължават“, изтъква Танева.

Според нея през изминалата година лозаро-винарският сектор е бил подпомогнат с над 60 млн. лв. По думите ѝ България е използвала всички възможни финансови инструменти, които ЕС предостави на страните членки, за подкрепа на лозаро-винарския сектор през 2020 г.

Земеделският министър подчерта, че увеличаването на максималния размер на помощта по мерките от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС)  ще се запази и през 2021 година.

„Всичко, което можехме да направим – го правехме, включително увеличихме интензитетите в подкрепа на субсидиите по различни приеми по НППЛВС, когато получихме възможност за това от ЕК. Това ставаше при непрекъсната комуникация с бранша“, посочи Танева.

Източник: https://www.investor.bg/

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games