fbpx

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив ви информира, че на 11 януари 2021 г. малките и средните предприятия могат да подават заявления по схема за отпускане на безвъзмездни средства: Ideas Powered for Business SME Fund, с бюджет от 20 милиона евро и създаден с цел да подпомага достъпа на МСП в Европа до право на интелектуална собственост (ПИС).

Фондът Ideas Powered for Business SME Fund се финансира от Европейската комисия и EUIPO и е предназначен за предприятия, които искат да развият своите стратегии в областта на ИП и да защитят своите ПИС на национално и европейско ниво.

Чрез Ideas Powered for Business SME Fund допустимите предприятия могат да укрепят бизнеса си в областта на услугите за предварителна диагностика на ИС (IP Scan) и/или заявките за марки и дизайни.

На всяко МСП могат да бъдат възстановени максимум до 1 500 EUR.

Фондът за МСП е насочен директно към МСП, установени в 27-те държави — членки на ЕС, и включва пет етапа (времеви прозорци) през 2021 г.

Схемата обхваща два вида услуги и предвижда частично възстановяване на разходите за диагностика на ИС (IP scan, услуга 1) и заявки за марки на ЕС и дизайни на национално и ЕС ниво (услуга 2).

Всички подробности можете да намерите ТУК.

@99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games