fbpx

Компанията за медицинска техника „БТЛ индъстрийз“ ЕООД дари 15 високотехнологични респиратора за обдишване, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Десет от апаратите са за Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, три – за МБАЛ „Св. Мина“ и два – за „Св. Пантелеймон“. Фирмата дари и 100 000 броя респираторни маски с най-висок клас на защита за медицинските лица.

„Благодаря на всички лекари, медицински сестри и санитари, които се грижат за нашите близки. Спокойно можем да ги наречем герои. Това е причината нашата фирма да направи дарение. Дори един човешки живот да спасим, това за нас е много“ – каза Георги Петков от BTL Industries.

Доц. Огняна Бойкинова от Инфекциозна клиника благодари за дарението и уточни, че кислородотерапията е основният способ за лечение на заразени с ковид.

„Това е животоспасяващ апарат, ако го няма, не ми се мисли какво може да стане. Благодаря на фирмата, че в рамките на 6 месеца разработиха този апарат и го пуснаха на пазара. В днешната борба медиците пишат новата история, тя ще влезе в учебниците. Това е невидим противник. Лошото е, че има различни щамове, но да отдадем заслуженото на медиците, които трябва да ги щадим за усилията им. Нека бъдем отговорни, да не се сърдим“ – каза кметът Здравко Димитров.

Кметът връчи на Петков грамота „Посланик на доброто“ и благодарствено писмо. В момента се прави подробен инструктаж за работа с апаратите. Фирмата има капацитет да произвежда по няколко хиляди на месец от респираторите, в зависимост от нуждите.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games