fbpx

На 10 септември 2020 г. в сградата на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив, част от мрежата Enterprise Europe Network, се проведе бизнес среща „България-Аржентина: възможности за сътрудничество в търговията и селското стопанство“,  организирана съвместно с Посолството на Аржентина. Официален гост бе Н.Пр. посланикът на Р. Аржентина в България, г-н Алфредо Атанасоф, който наскоро встъпи в длъжност.

Целта на събитието бе Пловдивските предприемачи от сектор земеделие и селско стопанство да бъдат запознати с възможностите за бизнес сътрудничество с фирми от Аржентина.

Инициативата включваше и представяне на земеделска техника, произведена от аржентински фирми, което се състоя на 11 септември в с.Белозем, община Раковски, в стопанския двор на фирма Агри Маркет БГ. На събитието присъстваха представители на общините Пловдив и Раковски, МЗХГ, БАТА, фирми и специалисти от сектора на двете страни. Бяха презентирани предимствата в използването на аржентинските модели и по-конкретно на т. нар. „система за директна сеитба“.

Сред официалните лица бяха Председателят на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив  д.и.н. Добрина Проданова и Изпълнителният директор г-н Ангел Хронев.

Бяха осъществени директни срещи между присъстващите предприемачи и специалисти от България и Аржентина, както и онлайн връзка с аржентински производители и дистрибутори на селскостопанска техника.

Още снимки от събитието:  1, 2, 3, 4

 @99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games