На 30 юни 2020 г. в залата на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив се проведе  Кръгла маса на тема: Иновативни подходи за финансиране на проекти на стартъпи и МСП в индустрията в т.ч. в IT сектора чрез национални и европейски финансиращи програми за МСП, организирана съвместно със Съвета по иновации при БТПП и Enterprise Europe Network – Пловдив.

Целта на събитието бе да запознае Пловдивския бизнес с възможностите за финансиране на проекти на стартиращи иновативни фирми чрез представяне на актуалните процедури на национални и европейски финансиращи програми за МСП, както и да се превърне във форум за споделяне на добри практики и опит.

Събитието бе открито от Председателя на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив  д.и.н. Добрина Проданова с кратко приветствие към участниците, като насърчи техния ентусиазъм и стремеж да се развиват и същевременно адаптират към настоящите условия. Последва презентация на доц. Йосиф Аврамов, член на УС на БТПП и съпредседател на Съвета по иновации при БТПП, на тема: „Ролята на финансовите инструменти в създаването и управлението на стартъпите и съдействието на Съвета по иновации при БТПП за развитието им“.

Г-н Иван Жабински, управител на Стартъп „Елбул“, представи дейността на своята фирма и акцентира на иновативните подходи при изготвянето на софтуер на зарядни станции за електромобили, прилагани от фирмата. Линк към презентацията на Елбул   

За споделяне на опит и добри практики участие взе и г-н Чавдар Каменаров от фирма Плам Енерджи АД, клиент на Enterprise Europe Network – Пловдив, който представи своя патент в областта на използването и прилагането на брауновия газ, с който той е спечелил проект по ОПИК и е изработил действащ прототип.

На форума за лектор бе поканен и представител на Областния информационен център за европейски програми в гр. Пловдив, г-н Камен Стратиев, който разказа каква е ролята на Областния информационен център в подпомагането на стартъпите в регион Пловдив и направи кратко резюме на всички активни процедури по линия на Оперативните програми на ЕС. Линк към Презентацията

No photo description available.На аудиторията бе представен иновативният продукт на фирма Cupffee: вкусни ядливи вафлени чашки за напитки, като за всеки имаше пакетче от тях, за да ги опита вкъщи.

Над 15 фирми от Пловдив взеха участие в събитието, представители на различни сектори. Те имаха възможност да присъстват на презентациите и да осъществят индивидуални срещи по интереси в заключителната част на форума.

В резултат една от фирмите, член на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив, сподели с нашия екип удовлетворението си от своето участие и направената индивидуална консултация със специалистите. Възникналата идея за проектно предложение, свързана с фирмена иновация, ще бъде впоследствие уточнена в детайли и разработена, за да отговори на изискванията на съответната финансираща програма.

Снимки: 1, 2, 3

Очаквайте предстоящите събития на Enterprise Europe Network – Пловдив.

@99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games