Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува обучителни видео материали за вписване на социални предприятия Клас А и Клас А+ в Регистъра на социалните предприятия. Те са разработени от дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ във връзка с прилагането на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

Обучителните материали са предназначени за кандидатстващите за вписване в Регистъра на социалните предприятия и нагледно показват процеса на попълване на заявлението и документите, които е необходимо да бъдат приложени към него. Публикуваната информация може да бъде разгледана ТУК

Вписването в регистъра ще позволи на социалните предприятия да се възползват от предвидениете в закона насърчителните мерки, както и от държавно и европейско финансиране по програми и проекти.

Регистрираните социални предприятия биха могли да се възползват от инициативи на конвенционалния бизнес, реализирани в рамките на техните програми за корпоративна социална отговорност. Те ще имат възможността да кандидатстват за целенасочено финансиране при облекчени условия пред финансиращи организации. На социалните предприятия се предоставя удостоверение за вписване в Регистъра и марката „Продукт на социално предприятие“, с която може да обозначат своите продукти и услуги, като по този начин социалната им кауза става разпознаваема пред обществото.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games