fbpx

Каним Ви да участвате в безплатен уебинар „Как да удължим срока за съхранение на плодове и зеленчуци“, организирано от фирма Инч Фриго ЕООД и подкрепен от Enterprise Europe Network – Пловдив на 27 май от 18:00 часа

Целта на този уебинар е да сподели добрите практики и ефикасните методи за удължаване на периода на съхранение, което да подпомогне земеделците да бъдат по- гъвкави в кризисната ситуация. Ще бъде предоставена информация за най-новите технологии и начините им на използване в България и по света.

Времето от беритбата до поставянето в хладилното съоръжение може да е критично за срока на съхранение на някои плодове. Например, качеството на неохладено трапезно грозде се влошава за един час при 32 ° C, колкото за ден при 4 ° C или седмица при 0 °C. От какво зависи да имаме свежа продукция достатъчно дълго време?

Въпросите, които ще бъдат обхванати са:
– кои фактори влияят на качеството на продукцията;
– как да удължим свежестта в наличната ни хладилна камера;
– как да съхраняваме различни продукти в една хладилна камера;
– кои са най-честите грешки, които се допускат при експлоатация на хладилни съоръжения;

Регистрация:
https://forms.gle/inBXLK7tahxsDinG9

Лектори:
доц. д-р Христо Николов – Преподавателска дейност в УХТ – 33 години , като извежда лекционни курсове и упражнения за образователно-квалификационните степени “бакалавър” и “магистър” по учебни дисциплини в областта на хладилната техника и технология.
Автор e на 32 публикации, 3 учебника и 3 ръководства за хладилна техника и технология и над 60 практически разработки при проектиране на промишлени хладилници и хладилни инсталации за хранителната промишленост.

инж. Николай Чалъков – ИНЧ-ФРИГО ЕООД. Завършил Топлотехника, Хладилна и климатична техника и Индустриален мениджмънт в УХТ. С 15 годишен опит в изграждането на хладилни камери и инсталации. Златен медал на Есенен технически панаир Пловдив 2011. Член на изпитна комисия на специалност „Топлотехника“ в УХТ.

Oчакваме ви на 27 май от 18:00 часа за една интерактивна презентация, след която ще може да задавате въпроси по темата в реално време!

С подкрепата на Enterprise Europe Network – Пловдив, международна организация в подкрепа на бизнесa, която работи активно за развитието на сектор Земеделие и храни на местно ниво.

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games