Търговско-Промишлена Камара – Пловдив и Enterprise Europe Network – Пловдив взеха активно участие със свой щанд и делова програма по време на популярните международни изложения FOODTECH, VINARIA и AGRA, които се проведоха при голям посетителски интерес от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен Панаир – Пловдив.

Деловата програма включи бизнес-събития за запознаване на предприемачите с теми като:

  • актуални възможности за финансиране на проекти чрез европейските структурни и инвестиционни фондове през 2020 година, представени от експерти на Областен информационен център – Пловдив.
    • привличане на повече клиенти чрез дигиталния маркетинг и реклама в Интернет и социалните медии, представена от дигитална агенция SEOMAX
  • Най-голямото събитие в дигиталния сектор за 2020 г.: ,,DiTech Expo 2020 & European Digital Week 21-26 септември 2020 ’’, презентирано от IMG Bulgaria и организирано съвместно с Международен Панаир – Пловдив
    • възможностите за финансиране на бизнеса чрез кредити, лизинг и факторинг – представено от Българската Банка за Развитие
  • дни на отворените врати на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив: Попитай експерта!

Екипът на Камарата и на Enterprise Europe Network – Пловдив предостави индивидуални консултации на заявилите интерес представители на фирми по следните теми: търсене на пазари и партньори, участие в актуални В2В събития и изложения на мрежата EEN, възможности за финансиране на бизнеса и др. Посетителите получиха от експертите на Камарата материали и допълнителна информация за актуални услуги на БТПП  като: GS1, сертификати за произход, откриване на търговски представителства, арбитраж и други услуги в помощ на бизнеса.

На постоянния щанд на Камарата в палата 11 посетителите на изложбите FOODTECH, VINARIA и AGRA 2020 получаваха полезни материали и информация за възможностите на палатската система.

На 21 февруари се състоя В2В среща на местни фирми с 20-членна турска бизнес делегация, водена от г-н Йозай Йозтюрк – Председател на Изпълнителния съвет на Стокова борса Едирне.

Форумът бе съорганизиран от Търговско-Промишлена Камара – Пловдив  и Ямболската Търговско-Промишлена Палата. Към участниците се обърнаха Стoйчо Стойчев, председател на ТПП-Ямбол, Добрина Проданова – Председател на ТП Камара – Пловдив и Ангел Хронев, Изпълнителен Директор на Камарата, както и Мехмет Али Ердем, Търговски аташе на Р. Турция в Пловдив. Присъстващите фирми от двете държави проведоха двустранни срещи с фокус върху хранителната индустрия и индустриалните недвижими имоти.

Специално участие взе Пламен Панчев, Изп. Директор на Тракия Икономическа Зона /ТИЗ/, който представи пред гостите постиженията на Зоната и открои предимствата на Пловдив като инвестиционна дестинация.

Пред гостите от турската бизнес-делегация бе направена и демонстрация на най-новия топ-продукт произведен в Пловдив – малки електрически камиони произведени в ТИЗ, по съвместен проект на Милара Интернешънъл ООД-Пловдив и немската Sevic systems SE. Един от многото примери за бързо и успешно реализирана инвестиция на територията на Пловдивска област.

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив подписа и нов договор с Международен Панаир – Пловдив АД за съвместно сътрудничество при организиране на изложения и делови прояви на територията на Панаира.

@99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games