Уважаеми дами и господа,

Екипът на Търговско-Промишлена Камара – Пловдив ви информира, че стартира записването за специализирания курс по икономически немски език на Германо-Българската индустриално-търговска камара и представителството в Пловдив за 2020 г. Курсът се провежда от 25 януари – 25 април 2020 г. –  80 академични часа, всяка събота в сградата на „ТЮФ Норд България“, ул. „Найден Геров“ 13, Пловдив.

Курсът по икономически немски език е професионално ориентиран и включва:

  • Разработване и анализиране на основни ситуации от професионалния живот въз основа на автентични документи, аудио- и видеозаписи.
  • Разработване и целенасочено упражняване на основните стратегии в бизнес комуникацията. Задълбочаване на необходимите езикови и комуникативни умения.
  • Представените ситуации са взети от ежедневието. Те са групирани по теми, което подпомага цялостното разбиране на работните процеси.

Важен елемент са също културните различия и тяхното влияние върху бизнес комуникацията. Поставят се на обсъждане норми на поведение, ценностни системи, модели и стилове на общуване в контекста на националните особености и традиции.

Целта е да се тренират и развиват всички елементи на езиковата компетентност:

             Четене (напр. анализ на пазарните тенденции въз основа на специализирана статия от пресата)

             Писане (напр. изготвяне на оферта)

             Слушане – разбиране (напр. преценка на стратегията и стила на двама партньори)

             Говорене (напр. обсъждане на различни проблеми от професионалния живот заедно с другите курсисти и изразяване и аргументиране на собственото мнение).

Курсът дава подготовка за изпита Prüfung Wirtschaftsdeutsch International (PWD), който се провежда един път годишно (през м. май) от Германо-Българската индустриално-търговска камара и Гьоте Институт.

Кандидатите трябва да покриват ниво В2 по езиковата скала на Европейския съюз. За определяне на езиковите знания може да се попълни входящ тест (не е задължителен и не се заплаща допълнително).

Таксата за участие в курса е 450 лв. с ДДС. Преподава се по учебника на издателство Klett Wirtschaftskommunikation Deutsch Neu. Учебникът, както и 2 бр. CD (само за курсисти) не са включени в таксата за участие в курса. Учебникът (60 лв. с вкл. ДДС) и/или комплектът от 2 бр. CD (65 лв. с вкл. ДДС) могат да бъдат поръчани при записването за курса.

Лектор в Пловдив е г-н Киро Киров. Г-н Киров е дипломиран германист на Лайпцигския университет, специализирал в Мюнхен, дългогодишен университетски преподавател по немски език, с отличен преводачески опит. Г-н Киров е бил председател на Дружеството на преподавателите по чужд език в Пловдив, секретар на Дружеството на преводачите в града и вицепрезидент  на Българо-немския форум в Пловдив.

Линк с повече информация: https://bulgarien.ahk.de/bg/qualifizierung/fachkurse-deutsch/wirtschaftsdeutsch/  или на тел. 032/ 650 454, email: mariana.tcholakova@ahk.bg

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games