Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Конфедерацията на индийската индустрия (CII), организира бизнес делегация, която ще придружи г-жа Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на Република България по време на посещение в Индия и участие в бизнес форум „Индия – Европа 29“, който ще се проведе на 20 – 21 ноември 2019 г. в гр. Делхи.

Форумът „Индия – Европа 29“ е традиционно събитие, което ще се проведе за пети път в индийската столица. То ще постави фокус върху следните ключови сектори:
– изкуствен интелект;
– информационни технологии и стартъпи;
– фармацевтика;
– възобновяеми енергийни източници и чисти технологии;
– интелигентни градове – градска инфраструктура и транспорт.

Индийската икономика нараства със 7% и се очертава като най-бързо развиващата се икономика в света. Очаква се тя да бъде една от трите топ икономически сили на света през следващите 10-15 години, като икономиката на страната е подкрепена от силна демокрация и международни партньорства. Очакваният ръст на БВП на Индия за финансовата 2018-19 г. (април 2018 – март 2019 г.) е 7.2% и съответно +7.7% за финансовата 2019-20 г. Овладяна е инфлацията в страната, като през 2018 г. е намалена до 2.1%, а фискалният дефицит е 3.4%.

Приоритетните сектори, които биха могли да бъдат съсредоточени върху ускоряването на търговията и инвестициите между Индия и региона, включват фармация; медицинска технология/диагностика; възобновяема енергия и оборудване, особено за хидро, вятърна и биомаса; информационни технологии; биотехнология, транспортно оборудване, машини и съоръжения и др.

Предварителната програма на посещението предвижда освен участие в бизнес форума „Индия – Европа 29“ /www.ie29.in/, организирани от БТПП допълнителни събития: бизнес срещи с фирми-членове на Федерацията на Индийските ТПП /FICCI/ и срещи с Индийско-азиатско-българската бизнес камара в Делхи. Конфедерацията на индийската индустрия ще съдейства също за намирането на надеждни бизнес партньори от индийска страна.

Отправяме покана към представители на бизнеса от горепосочените сектори да се включат в посещението и да използват възможностите за намиране на индийски партньори.

Можете да заявите интерес за участие в посещението до 11 ноември 2019 г. /понеделник/, изпращайки попълнена регистрационна форма на e-mail: g.dimitrova@bcci.bg, копие от международен паспорт, снимка на участника, лого на фирмата и панел от Форума, в който желаете да участвате.

По предварителни разчети стойността за участието в бизнес делегацията възлиза на 2170 щ.д като включва: самолетен билет, вътрешен транспорт, 4 нощувки в хотел 5 звезди, вечеря, културна програма, организационни разходи (разпращане на покани, изготвяне на програма, подготовка на брошура на цялата делегация, осигуряване на информационни материали за всеки един участник, осигуряване на секретар на делегацията, подготовка, организиране и обслужване на 2 бизнес срещи), застраховка. В цената не са включени дневните разходи. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

С оглед регистрацията за участие във форума „Индия – Европа 29“ и осигуряването на потенциални партньори за двустранните срещи, моля за спазване на срока за регистрация. След посочената дата ще има затруднения за регистрация в Бизнес форума, но няма пречки за участие в организираните двустранни срещи.

Оставаме на разположение при допълнителни въпроси: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел.: 02/ 8117 489 и 02/8117 421.

Приложения: Проекто – програма
– Регистрационна форма
– Брошура на бизнес форума
– Програма с панелите на форума

Пакет файлове за регистрация и информация: ТУК.

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games