На 31 октомври 2019 г. в сградата на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив се проведе бизнес среща „България – Пакистан – възможности за сътрудничество в търговията и туризма“, организирана съвместно с Посолството на Ислямска република Пакистан в София и Bridging Trade International Пакистан.

Целта на събитието бе да запознае Пловдивския бизнес с възможностите за търговия и туризъм между България и Пакистан.

Пакистанската бизнес делегацията бе водена от г-н Маруан Алекс Аийаш, и.д. Временно управляващ ПОСОЛСТВОТО НА ИСЛЯМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, и г-н Mohammad Wasim Khokhar, Президент на BRIDGING TRADE INTERNATIONAL.

Събитието бе открито от Председателя на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив д.и.н. Добрина Проданова и Изпълнителния директор г-н Ангел Хронев с кратко представяне на Камарата и възможностите за развиване на бизнес в Пловдив и региона. Последваха кратки презентации от страна на присъстващите бизнесмени от Пакистан, които споделиха подробности, както и статистически данни относно секторите, в които работят: недвижими имоти, инвестиции, туризъм, текстилна промишленост, кожени изделия, спортна екипировка, автомобилни части, електрически мотопеди, хранително-вкусова промишленост, обща търговия.

Няколко фирми от Пловдив взеха участие в събитието, представители на различни сектори, сред които бе и Клъстер Тракия Икономическа Зона. Те имаха възможност да присъстват на презентациите на пакистанските фирми, както и да осъществят индивидуални срещи по интереси в заключителната част на форума.

В резултат, една от фирмите, представител на сектор металообработване и член на Търговско – Промишлена Камара – Пловдив, сподели с нашия екип удовлетворението си от своето участие в събитието, както и намерението за допълнителни разговори и последваща обмяна на оферти. За представителя на ТИЗ срещата бе ползотворна и ефективна във връзка с новоустановените контакти с производители от Република Пакистан, търсещи възможности да стъпят на Европейския пазар.

Икономически данни относно Пакистан:

Бързо развиваща се държава с основен аграрно-индустриален профил. В страната се отглеждат пшеница, ориз, захарна тръстика, тютюн, картофи, цитруси, фъстъци и др. Пакистан е сред водещите производители на памук в света и има много добре развита текстилна индустрия. Основните промишлени отрасли са: добив на нефт, природен газ и хром, нефтопреработване, металургия, машиностроене, хранително-вкусова и текстилна промишленост.

Пакистан е и огромен пазар с население над 211 млн.

Снимки от събитието тук: 1, 2, 3

@99

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games