УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата, Съветът по инвестиции към нея и Европейският инвестиционен фонд Ви канят на представяне на нов гаранционен инструмент за търговско кредитиране в подкрепа на интернационализацията на малкия и среден бизнес в България. Събитието ще се състои на 30 октомври 2019 г. от 14.30 ч. в БТПП, гр. София, ул. Искър 9, етаж 1, зала А.

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) предоставя финансиране на малки и средни предприятия (МСП) чрез рисков капитал и инструменти за рисково финансиране. Създаденият през 1994 г. фонд работи във всички страни от ЕС, както и в бъдещи членове на Съюза.

Европейският инвестиционен фонд стартира пилотен гаранционен инструмент в България за защита на кредитния риск при дългово финансиране под формата на акредитиви, банкови гаранции, факторинг и други краткосрочни кредитни операции в подкрепа на външно-търговската дейност на малки и средни предприятия. Новият гаранционен продукт ще подпомага развитието на търговското финансиране от страна на българските банки при облекчени кредитни условия за бизнеса.

ПРОГРАМА

 

14:30 – 15:00

 

Регистрация
15:00 – 15:20Откриване

Цветан Симеонов, председател на БТПП;

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП

15:20 – 16:00

 

Представяне на „Гаранционен инструмент на Европейския Инвестиционен Фонд за търговско кредитиране в подкрепа на интернационализацията на малкия и среден бизнес в България“

Христо Стоянов, мениджър на ЕИФ

16:00 – 16:30Въпроси и отговори

 

На събитието г-н Христо Стоянов, мениджър на Европейският Инвестиционен Фонд в България, ще обясни условията за издаването на този вид гаранции и използването им от български банки. По време на срещата бизнесмените ще могат да зададат и конкретни въпроси. При интерес, моля потвърдете своето присъствие като се регистрирате на https://www.bcci.bg/payment_bcci/ най-късно до 28 октомври 2019 г.

Участието е безплатно.

За допълнителна информация: Габриела Димитрова, БТПП, тел.: 02 8117 489, e-mail: G.Dimitrova@bcci.bg.

@99

 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games