Търговско-Промишлена Камара – Пловдив, съвместно със Съвета по иновации при БТПП, Интернет Медиа Груп – Пловдив и Дигитална агенция Сеомакс Ви канят да участвате в предстоящото важно икономическо събитие за гр. Пловдив – Инвестиционен Форум „Иновативни проекти за фирми от Южен Централен Регион, които да кандидатстват за ресурс по т.н. „План ЮНКЕР“.

 Форумът се съорганизира от Търговско-Промишлена Камара – Пловдив , Съвета по иновации при БТПП ,Интернет Медиа Груп -Пловдив и Дигитална Агенция Сеомакс.

Уточнената дата е 23 април 2019 г. /вторник/, 14 часа.

Място : Международен Панаир Пловдив, Пресцентър.

Инвестиционният план за Европа (планът „Юнкер”) е една от основните мерки на ЕС за насърчаване на инвестициите в Европа чрез създаване на работни места и осигуряване на растеж.

Заем в размер на 18 млн. евро за Software Group, подкрепен от плана „Юнкер“, е подписан от Европейската инвестиционна банка. Заемът за глобалната технологична компания, която помага на доставчиците на финансови услуги да цифровизират дейността си и да повишат ефективността, е първата транзакция в България с елементи на рисково дългово финансиране. Финансирането от ЕИБ ще подпомогне изследователската дейност на Software Group и ще укрепи нейното международно присъствие. Освен това ЕИБ подписа и заем в размер на 20 млн. евро за Raiffeisen Leasing за инвестиции в малки и средни предприятия.

Европейският комисар по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел каза: “До момента планът Юнкер е мобилизирал общо 43 милиарда евро допълнителни инвестиции в цифровия сектор. Тези средства са изключително важни, за да могат европейските предприятия да бъдат конкурентни в съвременния свят. Двата нови проекта в България са чудесна новина и една от причините за това е, че отварят нови хоризонти пред малките и средни бизнеси. Пожелавам на повече компании в България и не само да последват този пример и да използват всички налични възможности да се развиват“.

Основната презентация на форума ще изнесе г-жа Илиана Цанова, Зам. Ръководител на Фонда за Стратегически Инвестиции при Европейската комисия и ЕИБ.

Доц. Йосиф Аврамов, д-р по икономика, ще представи новата си книга за финансовите инструменти и Плана Юнкер.

Предварително участие с представяне на свои инвестиционни проекти са заявили предприятия като:

Тракия Икономическа Зона – /г-н Пламен Панчев, Изп. Директор/

Община Първомай, ФАТ -Пловдив

Оптела -Пловдив,Сдружение „Бизнеса за Пловдив“ ,

представители на инвестиционната общност,други институции, общини и фирми.

Представяне на инвестиционните проекти ще бъде последвано и от дискусия с участието  на инвеститори и предприемачи, като събитието ще завърши с обмен на мнения в неформална обстановка.

Предварителна програма на събитието: тук

Линк към сайта на събитието, където е необходимо да се регистрирате: http://fid.ditech.bg/

За повече информация:

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив

тел.: 032 90 89 89, 0878 809 150,

е-mail: office@pcci.bg

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games