За 25-та поредна година БТПП връчи Годишните си награди на тържествена церемония  в София, Хотел Балкан. Сред официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Сред гостите имаше и представители на държавните институции, на дипломатическите мисии, акредитирани у нас, членове на БТПП, браншови организации, регионални търговско-промишлени палати и партньори на Палатата от страната и чужбина.

При откриването на церемонията председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че и тази година палатата е работила за подобряване на икономическата среда и подпомагане на ежедневната дейност на фирмите и допълни, че ще продължи да насърчава фирмите за усвояване на международните стандарти в търговията и индустрията. Сложните правила на ЕС и престараването на българските институции при изпълнението им продължават да затрудняват фирмите, каза председателят на Палата и даде пример с регламента на защита на личните данни. Той посочи, че за да отговори на това предизвикателство, БТПП навреме е подготвила пакети от услуги, за да стане изпълнението на тези задължения по-лесно разбираемо и достъпно. Пред нас остава голяма задача за опростяване на изисквания и процедури както у нас, така и в ЕС, допълни той.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че БТПП работи не само за членовете си, но и за всеки един български гражданин. „Беше наистина добра година за българския бизнес“, категорична беше Захариева. “Основен приоритет за правителството е образованието, но аз, като външен министър, се стремя да подобря взаимоотношенията ни с другите страни във връзка с трудовата миграция и привличане в България на традиционните български малцинства в чужбина ”, каза външният министър.

“Резултатите показват, че българските фирми са конкурентоспособни и иновативни, затова и очакваме още добри резултати”, коментира зам.-министър Манолев.

С бронзова статуетка „Хермес“, дело на художника Ставри Калинов, бяха отличени водещи български фирми – примери за добър мениджмънт. Информация за наградите в отделните категории   ТУК

„КЦМ” АД, гр. Пловдив е отличено на първо място в категория „Топ 10×6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2017 г. в Южен централен район за планиране”. По този повод дружеството получи  плакет и грамота в посочената категория.

Снимки  ТУК 

Източник:  БТПП

@90

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games