fbpx

Търговско-Промишлена Камара – Пловдив в партньорство с Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив има удоволствието да ви покани  на работен семинар по проект STOB regions, който ще се проведе на 12 ноември 2018 година от 15:00 часа в сградата на Търговско-промишлена палата – Пловдив, на ул. Самара 7, зала Самара, при следния дневен ред:

15:00 – 15:30                     Регистрация на участниците

15:30 – 15:40                      Откриване, приветствие към участниците

15:40 – 16:00                      Представяне на проект STOB regions

16:00 – 16:15                     Проект STOB regions – развитие и постигнати резултати

16:15 – 16:30                     Възможности за финансиране за МСП

16:30 – 18:00                     Закриване, коктейл и неформални срещи с участниците

АРР БЦ МСП е партньор по проект STOB regionsПриемственост и трансфер на бизнес в регионите по програма Интеррег Европа, финансиран от Програма за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА 2014-2020. В рамките на проекта са предвидени серия от срещи/работни семинари със заинтересовани групи на местно ниво, по време на които участниците ще имат възможност да се запознаят в детайли с темата, както и да дискутират въпроси от интерес за тях.

Семейният бизнес е най-старата и разпространена форма на бизнес в света. Този уникален по същността си начин за осъществяване на бизнес дейност се отличава поради своята приемственост, съвместяването на бизнес и семейни отношения, бизнес стойността, семейната култура, процеса на бързо вземане на решения, гъвкавостта и унаследяването.

Повече от 60% от бизнеса, който се развива по света, е притежаван от семейства. В Европа семейният бизнес дава работа на над 5 млн. души, оборотът е над 1 трлн. евро на година, показват данните на Европейската федерация за фамилен бизнес. Фамилният бизнес дава 9% от брутния вътрешен продукт на ЕС, като тези данни са само за компаниите от Европейската федерация за фамилен бизнес.

За съжаление, въпреки, че намерението на мнозинството собственици на семейни бизнеси е да прехвърлят бизнеса на следващото поколение, се счита, че 70% не оцеляват през второто поколение и по-малко от едва 10% достигат до третото поколение.

Повече информация за проекта: www.interregeurope.eu/stobregions

В случай на интерес, моля заявете Вашето участие до 9.11.2018 г. на e-mail: office@pcci.bg. Вход свободен.

Очакваме Ви!

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games