Фондът за развитие на Летище Пловдив води преговори с нов авиопревозвач, името на който засега се пази в тайна. Ако всичко върви по вода и се сключи договор с него, ще имаме четири нови дестинации два пъти седмично до страни в Европа. Това съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Очаква се до десетина дни да се получат предварителните договори и да се обсъдят условията в тях.

Както „Марица“ писа, авиопревозвачът Райънеър  от есента започва да изпълнява нови два редовни полета: до Милано – Бергамо, и Брюксел – Шарлероа. С тях стават 11 полета на седмица, което никога досега не е било в историята на пловдивското летище, и ако успеем до края на годината да привлечем още една компания, това ще е чудесно, допълни г-н Стоянов.

Междувременно от Министерство по транспорта потвърдиха информацията на „Марица“, че действително заради пропуски в документацията от концесията е отстранен  ДЗЗД „Силк Роуд  Пловдив Еърпорт“.

Така на финалната права остават подкрепеният от Община Пловдив „Консорциум Летище Пловдив“, в който влизат „Тракия икономическа зона“ и ПИМК, и обединението между китайската бизнес група „Хайнан“ и „Пловдив еърпорт инвест“.

Два месеца е срокът, в който трябва да се разгледат инвестиционните предложения на кандидатите, чиито оферти бяха отворени на 27 юли. Окончателният резултат обаче ще стане известен до края на август, увериха от ведомството на Ивайло Московски.

 

Източник: Марица.бг

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games