В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователна програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България.

Служителите на ТД на НАП Пловдив изнесоха 115 часа по проекта за текущата учебна година, дори се постави началото на една добра практика чрез проведения изнесен урок в сградата на Агенцията, където младите икономисти имаха възможността да се запознаят отблизо с работните процеси в НАП. Агенцията е пионер и в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.

Източник: www.marica.bg

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games