42 експоната на Международния технически панаир в Пловдив спечелиха златни медали в Конкурса за иновативни продукти. Тържествената церемония за награждаването на победителите се състоя на 28 септември 2016 г. във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

 

Най-много впечатляващи новости имаше в категорията „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации“, където бяха присъдени 17 златни медала.

 

Другите четири раздела, в които се състезаваха номинираните, са: „Машиностроене“, „Транспорт и автосервизно оборудване“, „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“ и „Строителство“.

 

На официалната церемония бяха връчени специални грамоти на фирми, които участват над 20 г. в Международния технически панаир.

 

Бяха обявени и новите носители на призове от Конкурса за дизайн, който се организира съвместно с Националната асоциация за дизайн и реклама. Голямата награда „Кристален тетраедър“ беше присъдена и в двете категории – „Експозиционен дизайн“ и „Индустриален дизайн и дизайн на опаковка“. В първия раздел журито избра експозицията на Чешката република, проектирана от арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив. Във втория раздел бе отличена заваръчна машина за хидроизолации с припокриване на швейцарската компания „Leister Technologies“.

 

 

Източник: Plovdiv24.bg 

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games