Това съобщи във Варна зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която присъства на откриването на приемна на Комисията за защита на потребителите в курорта „Златни пясъци“.

Тя допълни, че към момента има много заявени желания за инвестиции. През тази седмица ще бъдат сертифицирани още три проекта, обясни Везиева, цитирана от БТА. По думите й има около 22 предложения и искания от страна на инвеститори, така че интересът към България е много засилен през тази година.

Според нея това се дължи на различни обективни фактори, единият от които е свързан с геополитическата ситуация в целия свят и все по-навлизащата кръгова икономика. Пример за подобна кръгова икономика е зоната „Тракия“ в Пловдив, където около инвестиция за автомобилостроене се създаде съпътстваща такава с допълваща функция, обясни зам.-министърът.

Финансовата дисциплина се отчита изключително добре от страна на външните инвеститори, каза още тя. Основно чуждите инвеститори, които към момента са със запитвания, са от Франция, Германия, Холандия, Дания.

В отговор на въпрос как ще се отрази на страната резултатът от референдума във Великобритания, зам. министърът посочи, че е прекалено рано да се отговори, тъй като все още няма самия акт на Великобритания за това, че излиза, освен референдума. Следим процеса, но излизането няма да е толкова бързо, ако въобще има такъв акт, каза още Везиева.

Източник: dariknews.bg

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games