Българският министър на туризма Николина Ангелкова бе единственият представител на държава от региона, която имаше възможност да насочи вниманието към страната ни като атрактивна туристическа дестинация.

 

„Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни“, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че Министерството на туризма последователно работи за насърчаване на туристопотока между нашите две страни вече повече от 1 година. За този период бяха постигнати редица облекчения за пътуванията за руски туристи. „Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи, различни облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години“, добави Николина Ангелкова.

 

В изказването си тя подчерта, че България е най-известна в Русия с възможностите за лятна почивка, но тя има много какво още да предложи – планински, балнео и спа, религиозен и еко туризъм, и др. „Това, което ни прави наистина уникални е огромното историческо наследство съсредоточено на нашата територия“, каза министър Ангелкова като се спря на някои от основните обекти и артефакти, открити в страната ни и подчерта, че „се превръщаме в изключително атрактивна дестинация за руските туристи защото историята на нашите два народа е преплетена и в България те могат да открият много нови, но същевременно близки до тяхната култура исторически обекти и артефакти.“

 

 

Източник: Министерство на туризма на Република България

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games