fbpx

Българският министър на туризма Николина Ангелкова бе единственият представител на държава от региона, която имаше възможност да насочи вниманието към страната ни като атрактивна туристическа дестинация.

 

„Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни“, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че Министерството на туризма последователно работи за насърчаване на туристопотока между нашите две страни вече повече от 1 година. За този период бяха постигнати редица облекчения за пътуванията за руски туристи. „Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи, различни облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години“, добави Николина Ангелкова.

 

В изказването си тя подчерта, че България е най-известна в Русия с възможностите за лятна почивка, но тя има много какво още да предложи – планински, балнео и спа, религиозен и еко туризъм, и др. „Това, което ни прави наистина уникални е огромното историческо наследство съсредоточено на нашата територия“, каза министър Ангелкова като се спря на някои от основните обекти и артефакти, открити в страната ни и подчерта, че „се превръщаме в изключително атрактивна дестинация за руските туристи защото историята на нашите два народа е преплетена и в България те могат да открият много нови, но същевременно близки до тяхната култура исторически обекти и артефакти.“

 

 

Източник: Министерство на туризма на Република България

Free WordPress Themes, Free Android Games