Представяме ви изготвен от Business Insider списък на най-добрите европейски икономисти, класирани на база на брой последователи, честота на публикуване, доколко обръщат внимание на последователите си и репутацията им в света на икономиката.

  1. Стийв Кийн (@ProfSteveKeen)

Професия: преподавател в Университета в Кингстън, Лондон

Причина: често споделя съдържание на други потребители в Twitter, но винаги успява да добави стойностен коментар, а критиките му към неокласическата икономика винаги са чудесно четиво.

  1. Джонатан Портс (@jdportes)

Професия: директор на мозъчния тръст National Institute of Economics and Social Research (NIESR)

Причина: много публикации относно икономиката на имиграцията и миграцията, както и други демографски проблеми на Великобритания.

  1. Дейвид МакУилямс (@davidmcw)

Професия: икономист, водещ и автор

Причина: той е проницатлен оператор на всичко – от цената на петрола до икономиката на Древен Египет. МакУилямс често пише и за икономиката на футбола, затова е полезно да го следите, ако сте фен на спорта.

  1. Крис Уилямсън (@williamsonchris)

Професия: главен икономист в Markit

Причина: споделя купища страхотни таблици за Великобритания, еврозоната, данни за индекса на производствената активност PMI, както и други икономически показатели.

  1. Саймън Баптист (@baptist_simon)

Професия: главен икономист в Economist Intelligence Unit

Причина: базиран в Европа, но с глобални възгледи. Публикува постове от валутните резерви на Индонезия до икономическите ефекти от извънредните избори във Вануату.

  1. Стивън Кинг (@KingEconomist)

Професия: бивш главен икономист в HSBC, сега изпълнява старша консултантска роля

Причина: базиран в Лондон, но с глобална перспектива. Един от малкото банкови икономисти, които публикуват постове редовно. Сега работи само три дни в седмицата, така че има доста време за писане в Twitter.

  1. Джордж Магнъс (@georgemagnus1)

Професия: икономически консултант, коментатор и мислител

Причина: бивш главен икономист в най-голямата финансова институция UBS. Прекарва доста време в разговори за Китай, публикува постове и за английския футболен клуб „Ливърпул”.

  1. Андрю Сентанс (@asentance)

Професия: бизнес икономист в PwC

Причина: бивш член на Комитета по парична политика към Bank of England, затова знае много за британската икономика. Освен това той пише песни на икономическа тематика.

  1. Кристин Лагард (@Lagarde)

Професия: изпълнителен директор на Международния валутен фонд

Причина: една от най-влиятелните икономически фигури в света. Лагард споделя детайли за местата и датите, на които изнася реч, както и изследвания на МВФ в областта на глобалната икономика.

  1. Янис Варуфакис (@yanisvaroufakis)

Професия: икономист и бивш финансов министър на Гърция

Причина: Варуфакис вече не се ползва с толкова много власт, откакто не е на „горещия стол” на Гърция, но все пак е доста активен в Twitter, често критикувайки Европа за „нелепото боравене с една неизбежна криза”.

 

 

ИЗТОЧНИК:MONEY.BG

Call Now Button
Free WordPress Themes, Free Android Games